Staffing Solutions voor de Digitale Wereld

De leidende intermediair voor professionals in ICT en Digitale Transformatie. Sinds 1997 stevig geworteld in de ICT-wereld.

De laatste Meet Your Next Project voor de zomerstop is in handen van Boen, senior Java-developer. Liem ging in zijn presentatie in op de gems in Java: “kleine dingen, die het programmeren leuker, overzichtelijker en makkelijker maken.” Na de pauze liet Boen de aanwezige professionals met het project Europaloket kennismaken.

De gems die Boen presenteerde, leidden tot enthousiasme in de grote zaal van het hoofdkantoor van HintTech. De senior Java-developer ging ze allemaal af: de optionals, jaxb binding, maven jaxb plugin, csv importer/exporter, maps en functions. “Het zijn die kleine dingen,” zegt Boen, “die het programmeren leuker, overzichtelijker en makkelijker maken.” Soms klonk er herkenning in de zaal, maar als Boen de enums bespreekt, gaat er voor veel developers een wereld open.
Na de pauze bespreekt Boen het ontwikkelen van complexe enterprise software in Java binnen het Europaloket van opdrachtgever ICTU. Het project Europaloket realiseert een ketenvoorziening die partijen in de migratieketen efficiënt laat communiceren met deze Europese voorzieningen. Waarbij in eerste instantie de nadruk ligt op de communicatie met een EU in- en uitreissysteem (EES) en het Okke van Meerwijk, resourcemanager bij HintTech, is enthousiast over de professionals die hij sprak. “ICTU-projecten zijn superrelevant voor ons als samenleving,” zegt hij. “Ik merk dat steeds bewustere keuzes maken op welke projecten zij ingezet willen worden. Veel developers willen om die reden op projecten van ICTU worden ingezet.”

Ook een Meet Your Next Project Event bijwonen? Schrijf je nu in voor de volgende editie en maak kennis met jouw project.