Test Automatiseerder

 • ICTU
 • Den Haag
 • 40 uur per week
 • Marktconform
 • 23 oktober 2017 - 31 december 2017
 • 17 oktober 2017

Functieomschrijving

ICTU werkt aan een betere digitale overheid, voor en samen met andere overheidsorganisaties. De afdeling ICTU Software Realisatie (ISR) heeft als missie: "Het niveau van softwareontwikkeling bij de Nederlandse overheid naar een hoger plan brengen". Een hoger niveau van softwareontwikkeling leidt tot kwalitatief betere producten, beter beheersbare processen en een grotere slagvaardigheid in die processen. Dit laatste is, onder meer, nodig omdat de omgeving niet stilstaat en kaders, eisen, wensen en inzichten kunnen veranderen. De producten van ISR zijn niet beperkt tot programmatuur: ook zaken als testfaciliteiten en documentatie, en zelfs de volledige ontwikkelstraat, horen daarbij. Uiteindelijk leidt dit tot een betere, efficiënte en slagvaardiger dienstverlening aan burgers, bedrijven en ambtenaren en dus tot een "betere digitale overheid". Om de missie te verwezenlijken voert ISR zelf software-ontwikkelprojecten uit in opdracht van overheidsorganisaties en draagt zij, waar mogelijk, de kwaliteitsaanpak uit binnen de Nederlandse overheid.

De projecten die ISR uitvoert kenmerken zich door een hoge mate van complexiteit, veel belanghebbenden, en wettelijke verplichtingen. De softwareontwikkeling wordt ondersteund door een ecosysteem van tools, geautomatiseerde processen, samenwerkingsverbanden en een geautomatiseerd kwaliteitssysteem

De ISR-projecten worden ondersteund door een aantal supportteams en –diensten, te weten een technisch beheer team, een innovatieteam, een databaseteam, Jira support, performancetesten en beveiligingstesten.

Binnen het programma HARP is het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) gestart met de realisatie van de harmonisatie van de processen en het applicatielandschap van drie voormalig fusiepartners van het RVB t.b.v. het beheer van administratieve en geografische basis vastgoedinformatie. Het voorziene nieuwe landschap zal bestaan uit de componenten KRV (Kernregistratie Vastgoed), BOB (beheeromgeving voor bouwwerkgegevens), BAS (beheeromgeving voor geografische gegevens) en het Rijksvastgoedportaal. ICTU zal voor dit project de software ontwikkelen, testen en leveren aan het RVB cf. haar softwarerealisatie kwaliteitsaanpak die gebaseerd is op ervaring, best practices en onafhankelijke referentiekaders (denk aan NORA, ISO25010). Het ontwikkelteam is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en leveren van software, incl. dataconversie & -integratie.

De component KRV zal het beheren van vastgoedinformatie gaan ondersteunen (eigen gegevensbeheer proces). Hiertoe dienen tevens componenten te worden gerealiseerd voor tekenwerk en gegevensbeheer. In het bijzonder dienen de “BAS” (GIS-beheeromgeving o.b.v. het ArcGIS platform) voor GIS en de “BOB” (bouwwerkobjecten beheeromgeving o.b.v. het AutoCad Architecture platform) voor CAD te worden gerealiseerd om mede de KRV te voeden. De vastgoedinformatie (de portefeuilleobjecten) kan door eindgebruikers worden geraadpleegd via het te realiseren Rijksvastgoedportaal. Daarnaast zijn er andere applicaties, zoals de Bedrijfsadministratie (BADM) die gegevens van de KRV afnemen.

Ter ondersteuning van de ontwikkelteam(s) in het project, is men op zoek naar een Test Automatiseerder met scrum ervaring. Deze persoon zal onderdeel uitmaken van een middelgroot Scrumteam met collega Developers en Testers. Naast gedegen technisch kennis moet de persoon ook zeer goede communicatieve kwaliteiten hebben en een sterke wil om te leren.

De opdracht kan doorlopen tot eind 2018. Het betreft een architectuur met browser (javascript) en windows applicaties (cad/gis beheer) aangesloten op een backend omgeving (python).

Profiel

De kandidaat is een ervaren tester die gewend is in een multidisciplinair team te opereren. De kandidaat is in staat vanuit zijn technische en inhoudelijke kennis een bijdrage c.q. ondersteuning te verlenen aan de verschillende teamactiviteiten. De kandidaat beschikt daarom over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, en een goede technische ondergrond in het gebruik van de gevraagde methoden en technieken.

De kandidaat dient een grote mate van zelfstandigheid te hebben met betrekking tot het plannen, uitvoeren en bewaken van zijn deelactiviteiten als onderdeel van de totale SCRUM sprintplanning.

Eisen en Wensen

 1. Bewezen keyword-driven test tooling ervaring (voorkeur webdriver-based)
 2. Aantoonbare ervaring met het testen van Windows applicaties
 3. Aantoonbare ervaring om logische & fysieke testcases te extraheren uit user stories
 4. Aantoonbare front-end test ervaring, bijvoorbeeld Jasmine (basis CSS/HTML/JS kennis)
 5. Aantoonbare kennis van testen in een Agile/SCRUM omgeving
 6. Aantoonbare Python ervaring en ervaring met protractor.
 7. Aantoonbare versioning ervaring (pre git)
 8. Aantoonbare kennis en ervaring met SQL


Wensen

 1. Aantoonbare kennis en ervaring met GIS / CAD
 2. Aantoonbare kennis en ervaring met Jenkins