Java Ontwikkelaar

  • Belastingdienst
  • Apeldoorn
  • 36 uur per week
  • Onbekend
  • 1 augustus 2017 - 31 december 2017
  • 18 juli 2017

Functieomschrijving

Binnen het domein Aangifte werken we met drie scrumteams aan een Generieke Aangifte Applicatie (GAA), die in eerste instantie een tweetal verouderde teruggaaf applicaties (dividendbelasting en milieubelastingen) gaat vervangen en het fundament vormt waarop andere aangiftemiddelen kunnen aansluiten. Begin 2016 is een eerste release in productie gezet, sindsdien voegen we elke maand nieuwe functionaliteit hieraan toe.


De ontwikkelde code vanuit de scrumteams wordt door het systemteam, conform de SAFe methodiek, naar productie gebracht. Daarnaast is het systemteam bezig met het inrichten van de delivery pipeline. Voor dit team zijn we op zoek naar een enthousiaste senior javaan die ons komt versterken. Wanneer de delivery pipeline operationeel is zal je steeds meer gaan werken bij één van de ontwikkelteams.


Naast ervaring met Jenkins beschik je over kennis van de hierna opgesomde java frameworks en WebSphere Application Server.


Tevens zorg je voor een goede en intensieve afstemming zowel binnen het eigen team als met de ontwikkelteams. Je kan goed omgaan met de dynamiek die hoort bij het werken in een agile omgeving.


Het GAA traject kenmerkt zich door een hoge betrokkenheid van de business en intensieve samenwerking met eindgebruikers. Er heerst een goede sfeer in de teams en voelen ons verantwoordelijk voor een goed functioneerde applicatie.


Profiel

Kernactiviteiten:

• Ontwikkelen en onderhouden delivery pipeline

• Schrijven van java code.

• Afstemmen met de JAVA ontwikkelstraat.

Eisen en Wensen

Software technologie:

Java 8, JEE6, web services, XML/XSD, JPA, SQL, JMS, Spring Web MVC 4, Wicket 6, HTML/CSS/JSP.


Ondersteunende technologie:

WebSphere Application Server, Hudson/Jenkins, Eclipse, Maven, Bitbucket, DB2, MQ, IBM Pure Application System (IPAS), SonarQube, Confluence / JIRA, Selenium / Fitnesse..


Ontwikkelproces:

Jira, Scrum, SAFe


Businesskennis:

Globale kennis van Aangifteprocessen is een pré.

Kennis van de voorschriften vanuit de Java Ontwikkelstraat.


Persoonlijke vaardigheden:

Teamplayer, communicatief, analytisch, flexibel.